Verdensmålene 5 år

Published

Slået op:

Sep 25, 2020

Den 25. september 2015:

En bæredygtig udvikling for livet på kloden i 2030. Det er beslutningen som 193 stats- og regeringsledere vedtager i FN.

Vores CEO Jørn Lykou var med i New York dengang, og han var ikke i tvivl da han kom hjem: Vi skal i DEM arbejde aktivt med verdensmålene – og det har vi, som bekendt, gjort siden.

Heldigvis er der nu, i hele samfundet, kommet mere fokus på bæredygtighed. Mange virksomheder, organisationer og borgere har efterhånden taget målene til sig, og bruger dem som pejlemærke og grundlag for udvikling i en mere bæredygtig retning.

Ti år tilbage til at indfri målene er dog ikke lang tid. Som Steen Hildebrandt så skarpt formulerede det, da ’Vores Mål’-rapporten tidligere på måneden blev overrakt til regeringen:

”Vi er langt fra målet. Ja, der er lande der er længere fra målet end os – men det bliver det ikke bedre af. Vi skal fokusere på vore egne handlinger og tiltag”.

Godt vi har fået verdensmålene, og godt at politikerne har fået Vores Mål og de danske målepunkter. Et solidt udgangspunkt for at sætte rammerne frem mod 2030.