Udbygning af elnet i Vestmali

Published

Slået op:

Jan 20, 2020

Det vestafrikanske land, Mali, er senest nævnt i danske medier i forbindelse med dansk deltagelse i den franske militærtilstedeværelse i regionen.

Danmark laver også udviklingsbistand i landet og har blandt andet støttet opførelsen af et effektivt kraftværk i den vestlige del af landet, der geografisk er på størrelse med Vesteuropa.

Næste etape bliver en udbygning af elnettet i Vestmali, der er rigt på guld. Flere store internationale guldmineselskaber opererer i denne del af landet, der også huser cement- og betonindustri, der alle skal forsynes fra elnettet i fremtiden.

Vi har vundet opgaven med at forberede den danske finansiering af projektet, der støttes gennem Danida Business Finance, som er et samarbejde mellem den danske udviklingsbank (IFU) og det danske udenrigsministerium (Danida).

Vi skal både lave et økonomisk feasibility-studie, da der primært er tale om lånefinansiering og vurdere øvrige udviklingseffekter for lokalbefolkningen herunder projektets bidrag til Verdensmålene.

Opgaven er vundet med et hold af eksperter fra både Europa og Afrika. Fra DEM er Kresten Kjær Sørensen med på holdet. Kresten kender Mali indgående fra sin tid som projektkoordinator for projekter i en dansk miljøorganisation i Mali og besøgte også landet i 2018, da vi havde opgaven med at monitorere EU’s Energy Facility-projekter i Afrika, Caribien og Stillehavet.

Adskillige elmaster foran en blå og orange solopgang