NY SAG VUNDET – Totalrådgivning

Published

Slået op:

Mar 29, 2022

Harrestrup Å Skole (HÅS) blev vindernavnet, da en kommende ny skole i Valby skulle navngives. Og navnet er oplagt, da åen bliver nabo til alle tre skoleafdelinger, som er samlet i en skole med fælles ledelse og skoledistrikt.

De 2 eksisterende skoler – Lykkebo Skole og Kirsebærhavens Skole – skal om- og tilbygges til basisafdelinger for elever i 0-5. klasse, mens en ny afdeling på Torveporten (ca. 11.000 m2) bliver udskoling for 6-9. klasse. De to førstnævnte vil være i drift under byggeriet, og der vil være fokus på, at der i planlægningen skal vises hensyn til driften og bevarelse af kapacitet i udførelsen. Det forventes, at de tre byggesager skal udføres én ad gangen med Torveporten som første byggesag.

Alle 3 byggeprojekter skal certificeres til DGNB-Guld. For basisskolerne skal der desuden arbejdes med cirkulær økonomi bl.a. i forbindelse med nedrivning af eksisterende bygninger.

Dansk Energi Management danner et stærkt hold med Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Niras og BOGL Landskabsarkitekter. DEM skal varetage teknisk bygherrerådgivning, el, VVS, ventilation, kloak, energi, indeklima, bæredygtighedsledelse og commissioning.

Læs mere om skolen her