Kortlægning af CO2-udledning i sparekasse

Published

Slået op:

Feb 17, 2020

Sønderborg-områdets store virksomheder skal gå forrest mod at reducere CO2-udledningen, så Sønderborg Kommune kan være CO2-neutral i 2029.

Broager Sparekasse har allerede truffet en række energirigtige valg og integreret bæredygtige løsninger. For at realisere visionen om negativ CO2-udledning har sparekassen allieret sig med os for at få kortlagt den præcise udledning.

Vi skal screene fire af sparekassens filialer for at måle udledningen og identificere mulighederne for at reducere fremadrettet.

Vi skal blandt andet undersøge el- og varmeforbruget og beregne udledningen af bilpark samt vand- og papirforbruget.

Derudover kan den nuværende opgave udvikle sig til, at vi også skal hjælpe i arbejdet med Verdensmålene, som sparekassen for nyligt har sat fokus på.

Den mulige opfølgningsopgave kan bestå i udarbejdelse af konkret materiale, som sparekassen kan bruge til markedsføring; eksempelvis cases og foldere, der beskriver mål og handlingsplaner.

Vi kan også hjælpe med at identificere indikatorer for at måle på de mest oplagte Verdensmål indenfor finanssektoren. Vi har tidligere rådgivet om Verdensmålene indenfor transport- og fødevaresektoren, så det bliver interessant også at udbrede til finanssektoren.

Læs mere om projektet her.

Logo for Broager Sparekasse