Energirenoveringer i HAPPI projektet

Published

Slået op:

Nov 16, 2020

”Det ville måske være nemmere at involvere og engagere sig i det, hvis man havde en strategi, der kunne være med til at vise hvordan man skal gå frem”.

Sådan siger en beboer i en af de seks boligforeninger i Sønderborg Kommune, vi arbejder med i EU-projektet HAPPI, som har være i gang over de sidste par år.

Inden 2029 ønsker Sønderborg at være CO2-neutral, og det skal både virksomheder, borgere og boligforeninger bidrage til. Målet i boligforeningerne er at energirenovere 3.300 lejemål i 56 forskellige afdelinger, uden udgiftsstigninger for beboerne.

Beboerne i den enkelte afdeling, bestemmer om energirenoveringerne skal gennemføres, derfor er det også vigtigt, at de kan se ideen når energirenoveringerne præsenteres. Afhængigt af tiltag, kan fordelen være bedre komfort eller en mindre energiregning. Alle boligforeninger er samlet gennem ProjectZero som er tovholder og rådgiver.

Vi oplever en stor opmærksomhed fra andre boligforeninger, til hvordan boligforeningerne i Sønderborg Kommune er kommet i mål med processen. Vil du høre mere om projektet, kan du kontakte Mads Hammershøj.

Og tilbage til energistrategierne – for dem har boligforeningerne naturligvis fået nu – og de er i fuld gang med det videre arbejde.

Se dem her.