Elbiler i boligforeninger er en god idé

Published

Slået op:

Dec 7, 2021

Seks boligforeninger i det EU støttede HAPPI projekt i Sønderborg er, som en del af deres overordnede projekt, allerede godt i gang med renoveringer, der understøtter en mere bæredygtig bygningsdrift; bl.a. energibesparende tiltag og etablering af solceller.

Næste skridt er derfor at tilvælge initiativer, der rækker udenfor energiforbruget i bygningerne.

Med et øget fokus på el- og hybridbiler, samt en målsætning om, at der skal være minimum 775.000 grønne biler i Danmark i 2030, er det vigtigt at sikre gode rammer for erhvervelse af elbiler, og sørge for at der allerede nu er ladestandere til rådighed i boligforeningerne.

I processen mod den rette løsning, er der mange spørgsmål at besvare, og mange individuelle ønsker der skal imødekommes. Derfor er det vigtigt, at boligforeningerne får skabt enighed om, hvilken strategi der er den rette – en god ladeinfrastruktur er f.eks. en investering på niveau med fibernet, legepladser og fællesfaciliteter etc.

På et beboermøde for nylig, fremlagde en af vores konsulenter, Christian Mandrup, bl.a. hvordan tilvalg af elbiler kan være med til at indfri flere verdensmål, og en inkarneret elbil-fortaler Andreas Aupke fortalte om sin erfaring på området.

Læs mere om mødet her.