IoT og digitalisering

IoT (Internet of Things) og kognitivt byggeri er fællesbetegnelser for fremtidens muligheder indenfor byggeri.
Databaseret energirenovering kan sikre en helhedsoplevelse for brugerne af de bygninger, de færdes og opholder sig i.

Vi bruger data som beslutningsgrundlag og ser på, hvordan data kan bruges til adfærdsændring hos brugerne og på, hvordan adfærdsændringer kan øge effektiviteten af energiforbruget i bygningen.

Målrettet anvendelse af data

Den viden og de erfaringer vi har tilegnet os, kommer af en målrettet anvendelse af dataunderstøttet energiscreeninger. Vi bruger dataunderstøttet energiscreeninger til at forbedre energi- og indeklimaperformance på de projekter, vi er den del af.

Brugerne og bygningsejer er en stor del af de energiscreeninger, vi foretager. Vi analyserer data med fokus på, hvilken værdi det giver brugeren. Her giver de tekniske installationer, energi og indeklima os mulighed for at se og skabe datamønstre. Det giver en værdifuld indsigt i bygningernes drift og indeklima.

Gennem samarbejde med danske universiteter og teknologileverandører indenfor feltet, har vi adgang til den nyeste viden.

Kundeudtalelse fra Kolding Kommune:
Vi har opsat IoT-sensorer i 11 plejecentre hos Kolding Kommune. Resultaterne har været mærkbare og kommunen har opnået store energibesparelser.

Samarbejdet med DEM har været rigtigt godt. De har været gode til at orientere os undervejs og de har arbejdet meget struktureret med opgaven. De har været meget grundige og gode til at kommunikere de udfordringer, der er fundet undervejs. Jeg synes, at de har lavet en super god rapport, som er til at forstå og nem at gå til. Den er overskuelig, hvilket var det vigtigste for os. Så vi er meget tilfredse“,

Pernille Bech Darbroudi, Energikoordinator hos Kolding Kommune.