HOTEL HERMAN K – OMBYGNING AF TRANSFORMERSTATION TIL NYT 5 STJERNET LUKSUSHOTEL


Kunde:
Dansk Ejendoms Management A/S
Periode:
2016-2018
Areal:
ca. 1.906 m2
Samarbejdspartnere:
Dansk Ejendoms Management A/S, Hoffmann A/S, HM Byg A/S, AB Clausen A/S og Brøchner Hotels A/S
Egne ydelser:
Projektering af installationer, energi og indeklima, fagtilsyn samt byggeledelse og arbejdsmiljøkoordinering

 

DONG’s tidligere transformerstation, beliggende på Bremerholm midt i København, med Magasin som nabo og Christiansborg rundt om hjørnet, er blevet ombygget til et nyt 5-stjernet luksushotel med blot 31 værelser. På det nye luksuriøse hotel er der desuden lobby og barområde med 12 meter til loftet samt en ny restaurant med offentlig adgang.

DEM har forestået projektering af tekniske installationer samt energirenovering af bygningen, som i dag fremstår i rå beton med ganske sparsom isolering. Ønsket om at lave en eksisterende meget rå betonbygning om til et 5-stjernet hotel, har været særdeles spændende, men også udfordrende for de implicerede ingeniører. En væsentlig faktor i projekteringen var, at føringsvejene for installationer nærmest var givet på forhånd og på ingen måde levede op til pladskravene for implementering af de forskellige installationstyper. Der blev endvidere stillet store krav til ventilation og køling for at opretholde et termisk indeklima som matcher hotellets 5-stjernede standard. Yderligere skulle der selvfølgelig tages hensyn til de mange myndighedskrav, der skal overholdes, hvilket har krævet en fokuseret indsats og dialog med myndigheder i forhold til specielt efterisolering, brandalarmering, varslingsanlæg, flugtveje og sprinkling.

Under hele byggeperioden har DEM varetaget byggeledelse og arbejdsmiljøkoordinering.

Projektet blev i 2019 nomineret til Årets Arne. I betænkningen står der: “Værket nomineres for at fastholde facadens kvaliteter, med respekt for den eksisterende bygning, samt for at gøre et stykke udtjent infrastruktur til et nyt mødested i byen.”


NYT GOURMET MADMARKED I HJERTET AF AARHUS


Kunde:
Aarhus Central Foodmarket ApS
Arkitekt:
Vesters Workshop (Søren Vester) og Dansk Ejendoms Management A/S
Periode:
2015-2016
Areal:
700 m2

 

Aarhus Central Food Market åbnede det store madmarked på Skt. Knuds Torv midt i Aarhus den 1. oktober 2016. Markedet rummer gode muligheder for at nyde mad på et højt niveau fra en lang række markedsboder.

Det centrale madmarked, der både er inden- og udendørs, er en kreativ sammenblanding af nye og erfarne kokke, der vil puste liv i det tidligere oversete område på Skt. Knuds Torv. Man kan både finde madboder, specialvarer og faste madsteder i alle afskygninger på den gastronomiske legeplads omgivet af udsigt til bylivet på det grønne torv.

Aarhus Central Food Market ligger tæt på Aarhus Banegård og Strøget og er et oplagt sted at tage en pause fra shopping.

DEM har i tæt samarbejde med søsterfirmaet Dansk Ejendoms Management og Søren Vester udarbejdet den konceptuelle tilgang til interiør og eksteriør.